Kalori almamız doğru mu?
Bir yiyeceğin kaloriyi
yağladığını düşünüyoruz, ama belki de bu yemeklerin çok basit bir görünümüdür.
Evet, kalorileri yağlandırıyorlar, ama bu yalnız kalmak için tamamen doğru Seo uzmanı değil.
Kalori almamız doğru mu?
1 Kalorileri sorduğumuzda ...
2 Yani ... daha fazla kalori
daha yağlı bir şey, sözde ...
3 Kalorileri yağlandırıyorlar
ama hesaba katılması gereken tek şey değil
4 Kalori kazanırlar, ama ya
kaloriler emilmezse?
5 Kalori kazanırlar, ama ya
besin ile daha fazla enerji harcarsak, diğerleriyle olduğundan daha fazla
enerji harcarsak?
6 Onlar kalorileri
yağlandırıyorlar, ama eğer bazı yiyecekler harcadığımız toplam enerjide
değişikliklere yol açarsa?
Kalorileri sorduğumuzda ...
Şüphesiz, nasıl kilo
verebileceğini merak ettin. Birçok insan hayatları boyunca bir vesileyle bunu
düşünür. Beslenme ile ilgili bazı kavramlara ilgi duymaya başladığımız anda,
daha spesifik olarak hangi yiyeceklerin yağlandığını ve hangisinin daha az
aldığını bilmek istiyoruz. Ve orada, o noktada, kalori kavramı özel bir önem
kazanıyor. Kalorileri şişiriyorlar mı?
Evet, kalorileri
yağlandırıyorlar, ama bu yalnız kalmak için tamamen doğru değil. Kalori,
gıdaların sahip olduğu enerjidir, yani bir yiyeceğin fiziksel-kimyasal açıdan
enerji üretme yeteneği (gayri resmi bir şekilde söylenir). Daha doğrusu,
kalori, yiyeceğin üretebileceği enerjinin ölçüsü birimidir ve bu nedenle, daha
fazla kalori teorik olarak daha fazla enerjidir.
Yani ... daha fazla kalori
daha yağlı bir yemek, sözde ...
Kurumsal Seo Bir yiyeceğin daha
fazla enerjisinin (daha fazla kalori), bizi daha fazla yağlayacağını
varsayabiliriz, çünkü bu enerjiyi yağ biçiminde depolamak açısından vücudumuza
daha fazla katkıda bulunabilir, değil mi? Aslında, uzun zamandır düşünülen şey,
indirgemeci bir bakış açısına göre, kimyanın beslenmeye sunduğu sonuçların ilk
bakışta tahmin edildiği gibi.
Pratikte, bu her zaman tam
olarak geçerli değildir. Bir yemeğin asimilasyonunu anlamaya çalışmak, sadece
kaloriyi temel alan besinlerin kimyasal bileşimini inceleyerek, hatalı sonuçlar
çıkarmamıza neden olabilir. Neden?
Kalorileri artırırlar ama
dikkate alınması gereken tek şey değildir.
Bir yiyeceğin sadece
kalorileri için ne kadar yağ yediğini bilmeme sebebi nedir? Bir menünün tam
kimyasal bileşimini görmemiz gerekir, sadece bu izole edilmiş parametre ve her
şeyden önce, gıda, üzerimizde ürettiği etkiyle ilişkilendirilir.
Yani gıda kimyasal
kompozisyonunun elemanları ürettikleri ve ayrıca açıklayıcı seviyeye kazanmak
ve biyoloji ila yardım istemek yapabiliyor enerjiden daha kapsamlı olmalıdır ne
kadar yağ öğrenmek akılda tutulması gereken, bir ne olduğunu bilmek için zaman.
Kalori kazanırlar, ama ya
kaloriler emilmezse?
Söylediğim gibi, enerjimizin
aslında ne kadar kullanılabilir olduğu ya da olmasın iyi bir şekilde
anlaşılması için organizmamızın bu gıdalarla nasıl etkileşime girdiğini
görmeliyiz. Eğer çok kalorili bir yiyecek yersek, ama asimile etmez ve her şeyi
dışkıdan çıkarırsak, bizi şişmanlatır mı? Cevap hayır.
Aslında, bu, kilo kaybı
ilacının, eylemi sayesinde, yağların enzimatik bir blokaj yoluyla
sindirilmesini önlediği ve dolayısıyla bunların bir kısmının sindirilmemesini
sağladığını gösterir. Doğal olarak, bu, çok kalorik olmasına rağmen, gerektiği
kadar şişman gibi görünmeyen fındıklarla oluşur. Bu anlaşmazlığın nedenlerinden
biri, yiyeceklerin bir kısmının dışkıda, diğer daha az kalorili ama daha
kullanışlı yiyeceklerden daha büyük bir oranda çıkarılmasından kaynaklanabilir.
Kuru bir meyvenin 10 kez
çiğnenmesi durumunda, dışkıların analiz edildiği deneyler sayesinde bilinen 40
kez çiğnendiğinden daha az emildiği görülmüştür. Ve tükürükte, sindirim
sisteminin çalışmasını kolaylaştıracak şekilde, kimyasal sindirimin başlayacağı
şekilde hizmet eden enzimler vardır. Kaybedilen enerji farkı çok önemli değil.
10 ila 40 çiğneme,% 12.9 ±% 4.5 emilmiş yağ farkı.
Çiğnemede bu farklılıktan
kaynaklanan enerji kaybı temel olarak yağ emiliminin kaybına bağlıdır. Yaklaşık
yarım kilo olan yaklaşık 600 kcal olan 100 g fındık yediğimizde, en az 40 kcal
en azından çiğnemenin yolu ile farklı olabilir.
Kalorileri artırıyorlar, ama
ya besin ile daha fazla enerji harcarsak, diğerlerine göre sindirmek için?
Termojenez olarak bilinen
budur ve tekrar sindirildiğinde vücudumuzun gıda ile nasıl etkileşime girdiği
ile ilgilidir. Yediklerimize enerji veririz, ama elde etmek için vücudumuzun da
bunu harcaması gerekir. Vücudumuz, bu atığa, gıda yatırımından daha fazla fayda
sağlayacağı için tazminat veriyor. Aynı şeyi tüm yiyecekleri sindirmek için
harcamak zorunda değiliz, bazıları diğerlerinden daha fazlasını gerektirir.
Sonuç olarak, yiyecekler bizi
kalorilerle beslerler, fakat sindirmek için harcadığımız şeylerle ve ondan ne
aldığımızla arasındaki farkı, bir yiyeceğin açığa çıkaracağı net kalori
dengesinden ziyade. Kuruyemiş diğer türlerden daha fazla termojenez üretir.
Besinlerden bahsedersek, proteinler şekerden daha fazla üretir. Daha önce de
belirttiğimiz gibi, bir bütün olarak yemeğin kimyasına bağlıdır, çünkü
baharatlı eklersek, daha fazla termojenez üretecektir. Normalde dengeli
beslenmede, yiyecekleri sindirdiğimiz enerjinin% 10'unu harcıyoruz. İlginç,
değil mi?
Kalorileri artırıyorlar, ama
eğer bazı gıdalar harcadığımız toplam enerjide değişikliklere yol açarsa?
Bu kaybolur yiyecek sağladığı
enerjiyi çıkarmak zorunda kalacak vücudumuzun enerji harcamasını arttırabilir
hindistancevizi yağı içeren olarak doymuş orta zincirli yağ, ile olanlardır
sindirim ve metabolik harcamalarımızın artması nedeniyle.
Sonuç
Dolayısıyla, bu ve diğer
nedenlerden dolayı, bir gıdadaki (glisemik indeks) hidratların emilim hızı
gibi, sadece kaloriye bakmak zorunda kalmıyoruz. Gıda, kalori tarafından
yağlanır, evet, sadece kalori ile değil. Aynı zamanda diğer faktörlere çok
bağlıdır. Kaçınılması gereken şeylerin paradigmatik bir örneği şekerdir. Farklı
nedenlerden dolayı sağlık için iyi değildir, bunlardan biri şişmanlamamıza
yardımcı olacaktır, çünkü vücudumuzla fizyolojik olarak zararlı bir şekilde
etkileşime girer. Şeker, rafine edilmiş unlar ve trans yağlar olan 400 kcal
değerinde bir somundan muhtemelen daha iyi 600 kcal.
Yorumlar
Yorum Gönder