Kalori almamız doğru mu?



Bir yiyeceğin kaloriyi yağladığını düşünüyoruz, ama belki de bu yemeklerin çok basit bir görünümüdür. Evet, kalorileri yağlandırıyorlar, ama bu yalnız kalmak için tamamen doğru Seo uzmanı değil.

Kalori almamız doğru mu?
1 Kalorileri sorduğumuzda ...
2 Yani ... daha fazla kalori daha yağlı bir şey, sözde ...
3 Kalorileri yağlandırıyorlar ama hesaba katılması gereken tek şey değil
4 Kalori kazanırlar, ama ya kaloriler emilmezse?
5 Kalori kazanırlar, ama ya besin ile daha fazla enerji harcarsak, diğerleriyle olduğundan daha fazla enerji harcarsak?
6 Onlar kalorileri yağlandırıyorlar, ama eğer bazı yiyecekler harcadığımız toplam enerjide değişikliklere yol açarsa?
Seo hizmeti 7 Sonuç
Kalorileri sorduğumuzda ...
Şüphesiz, nasıl kilo verebileceğini merak ettin. Birçok insan hayatları boyunca bir vesileyle bunu düşünür. Beslenme ile ilgili bazı kavramlara ilgi duymaya başladığımız anda, daha spesifik olarak hangi yiyeceklerin yağlandığını ve hangisinin daha az aldığını bilmek istiyoruz. Ve orada, o noktada, kalori kavramı özel bir önem kazanıyor. Kalorileri şişiriyorlar mı?

Evet, kalorileri yağlandırıyorlar, ama bu yalnız kalmak için tamamen doğru değil. Kalori, gıdaların sahip olduğu enerjidir, yani bir yiyeceğin fiziksel-kimyasal açıdan enerji üretme yeteneği (gayri resmi bir şekilde söylenir). Daha doğrusu, kalori, yiyeceğin üretebileceği enerjinin ölçüsü birimidir ve bu nedenle, daha fazla kalori teorik olarak daha fazla enerjidir.



Yani ... daha fazla kalori daha yağlı bir yemek, sözde ...
Kurumsal Seo Bir yiyeceğin daha fazla enerjisinin (daha fazla kalori), bizi daha fazla yağlayacağını varsayabiliriz, çünkü bu enerjiyi yağ biçiminde depolamak açısından vücudumuza daha fazla katkıda bulunabilir, değil mi? Aslında, uzun zamandır düşünülen şey, indirgemeci bir bakış açısına göre, kimyanın beslenmeye sunduğu sonuçların ilk bakışta tahmin edildiği gibi.

Pratikte, bu her zaman tam olarak geçerli değildir. Bir yemeğin asimilasyonunu anlamaya çalışmak, sadece kaloriyi temel alan besinlerin kimyasal bileşimini inceleyerek, hatalı sonuçlar çıkarmamıza neden olabilir. Neden?

Kalorileri artırırlar ama dikkate alınması gereken tek şey değildir.
Bir yiyeceğin sadece kalorileri için ne kadar yağ yediğini bilmeme sebebi nedir? Bir menünün tam kimyasal bileşimini görmemiz gerekir, sadece bu izole edilmiş parametre ve her şeyden önce, gıda, üzerimizde ürettiği etkiyle ilişkilendirilir.

Yani gıda kimyasal kompozisyonunun elemanları ürettikleri ve ayrıca açıklayıcı seviyeye kazanmak ve biyoloji ila yardım istemek yapabiliyor enerjiden daha kapsamlı olmalıdır ne kadar yağ öğrenmek akılda tutulması gereken, bir ne olduğunu bilmek için zaman.

Kalori kazanırlar, ama ya kaloriler emilmezse?
Söylediğim gibi, enerjimizin aslında ne kadar kullanılabilir olduğu ya da olmasın iyi bir şekilde anlaşılması için organizmamızın bu gıdalarla nasıl etkileşime girdiğini görmeliyiz. Eğer çok kalorili bir yiyecek yersek, ama asimile etmez ve her şeyi dışkıdan çıkarırsak, bizi şişmanlatır mı? Cevap hayır.

Aslında, bu, kilo kaybı ilacının, eylemi sayesinde, yağların enzimatik bir blokaj yoluyla sindirilmesini önlediği ve dolayısıyla bunların bir kısmının sindirilmemesini sağladığını gösterir. Doğal olarak, bu, çok kalorik olmasına rağmen, gerektiği kadar şişman gibi görünmeyen fındıklarla oluşur. Bu anlaşmazlığın nedenlerinden biri, yiyeceklerin bir kısmının dışkıda, diğer daha az kalorili ama daha kullanışlı yiyeceklerden daha büyük bir oranda çıkarılmasından kaynaklanabilir.

Kuru bir meyvenin 10 kez çiğnenmesi durumunda, dışkıların analiz edildiği deneyler sayesinde bilinen 40 kez çiğnendiğinden daha az emildiği görülmüştür. Ve tükürükte, sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştıracak şekilde, kimyasal sindirimin başlayacağı şekilde hizmet eden enzimler vardır. Kaybedilen enerji farkı çok önemli değil. 10 ila 40 çiğneme,% 12.9 ±% 4.5 emilmiş yağ farkı.

Çiğnemede bu farklılıktan kaynaklanan enerji kaybı temel olarak yağ emiliminin kaybına bağlıdır. Yaklaşık yarım kilo olan yaklaşık 600 kcal olan 100 g fındık yediğimizde, en az 40 kcal en azından çiğnemenin yolu ile farklı olabilir.

Kalorileri artırıyorlar, ama ya besin ile daha fazla enerji harcarsak, diğerlerine göre sindirmek için?
Termojenez olarak bilinen budur ve tekrar sindirildiğinde vücudumuzun gıda ile nasıl etkileşime girdiği ile ilgilidir. Yediklerimize enerji veririz, ama elde etmek için vücudumuzun da bunu harcaması gerekir. Vücudumuz, bu atığa, gıda yatırımından daha fazla fayda sağlayacağı için tazminat veriyor. Aynı şeyi tüm yiyecekleri sindirmek için harcamak zorunda değiliz, bazıları diğerlerinden daha fazlasını gerektirir.

Sonuç olarak, yiyecekler bizi kalorilerle beslerler, fakat sindirmek için harcadığımız şeylerle ve ondan ne aldığımızla arasındaki farkı, bir yiyeceğin açığa çıkaracağı net kalori dengesinden ziyade. Kuruyemiş diğer türlerden daha fazla termojenez üretir. Besinlerden bahsedersek, proteinler şekerden daha fazla üretir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bir bütün olarak yemeğin kimyasına bağlıdır, çünkü baharatlı eklersek, daha fazla termojenez üretecektir. Normalde dengeli beslenmede, yiyecekleri sindirdiğimiz enerjinin% 10'unu harcıyoruz. İlginç, değil mi?

Kalorileri artırıyorlar, ama eğer bazı gıdalar harcadığımız toplam enerjide değişikliklere yol açarsa?
Bu kaybolur yiyecek sağladığı enerjiyi çıkarmak zorunda kalacak vücudumuzun enerji harcamasını arttırabilir hindistancevizi yağı içeren olarak doymuş orta zincirli yağ, ile olanlardır sindirim ve metabolik harcamalarımızın artması nedeniyle.

Sonuç
Dolayısıyla, bu ve diğer nedenlerden dolayı, bir gıdadaki (glisemik indeks) hidratların emilim hızı gibi, sadece kaloriye bakmak zorunda kalmıyoruz. Gıda, kalori tarafından yağlanır, evet, sadece kalori ile değil. Aynı zamanda diğer faktörlere çok bağlıdır. Kaçınılması gereken şeylerin paradigmatik bir örneği şekerdir. Farklı nedenlerden dolayı sağlık için iyi değildir, bunlardan biri şişmanlamamıza yardımcı olacaktır, çünkü vücudumuzla fizyolojik olarak zararlı bir şekilde etkileşime girer. Şeker, rafine edilmiş unlar ve trans yağlar olan 400 kcal değerinde bir somundan muhtemelen daha iyi 600 kcal.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kompakt Kemik Fonksiyonu Nedir?

Olympus nedir:

Emporio nedir: